Behandelingen

Podotherapeutische zolen

De podotherapeutische zolen worden gemaakt om de stand van de voeten te corrigeren, om pijnlijke voeten te ontlasten en om spierblessures op te heffen. De zolen worden voor iedere patiënt persoonlijk op maat gemaakt. Tijdens het voetonderzoek wordt een 3-dimensionale scan van uw voeten gemaakt. De zolen worden op de computer aan de hand van deze scan ontworpen. Vervolgens worden de zolen door een computergestuurde freesmachine gefreesd en handmatig afgewerkt. Circa 1 week later worden de zolen afgeleverd.

Nagelbeugels

Een nagelbeugel wordt gebruikt bij een afwijkende kromming van de nagel of een terugkerende ingegroeide teennagel. Met behulp van een nagelbeugel kan de vorm van de nagel worden gecorrigeerd waardoor de nagel zonder (pijn) problemen verder kan groeien. Er zijn een aantal behandelingen nodig waarbij de nagelbeugel steeds een beetje verplaatst wordt en op spanning wordt gebracht. Hierdoor wordt de nagelvorm geleidelijk gecorrigeerd. Bij de meeste patiënten is hiermee het probleem opgelost. Een enkele keer kan het zijn dat de behandeling herhaald moet worden.

Siliconen ortheses

Een orthese wordt gemaakt om een afwijkende teenstand, zoals hamertenen, te corrigeren. Ook kan een orthese gemaakt worden om tenen te beschermen in de schoen. Zo worden drukplekken op de tenen ontlast en wordt voorkomen dat er eelt en likdoorns ontstaan.
Een orthese is gemaakt van zacht siliconenmateriaal en wordt rechtstreeks op uw voet gevormd. Hierdoor heeft een orthese een perfecte pasvorm.

Overige behandelingen

  • Screening van voeten van DM-patiënten
  • Wondbehandeling
  • Schoenadviezen
  • Verzorgingsadviezen voor voeten en nagels
  • Aanmeten van sandalen en slippers op maat